Persoonlijke ontwikkeling

Mijn coach-zijn is het regelrechte gevolg van het bewandelen van mijn eigen levenspad. Eind 1995 bezocht ik een seminar van een week, gericht op mijn persoonlijke ontwikkeling. Daar werd ik diep geraakt door wat er mogelijk is. Al na twee dagen was het duidelijk voor mij: dit is wat ik wil, waar ik al jaren naar op zoek was. Een manier van werken waaraan ik zelf invulling kan geven en waarbij ik van grote toegevoegde waarde kan zijn voor anderen. Kort hierna heb ik de stap gezet om me volledig op professionele coaching en training te richten. Dat besluit vervulde me met trots. Het was tegelijkertijd behoorlijk uitdagend èn inspirerend. Vanaf dat moment was ik echt coach en tot op de dag van vandaag volledig overtuigd van mijn keuze hierin.

Van Kunstje naar Kunde en Kunst
De vereiste kennis heb ik vergaard door lezen, (zelf-)studie en vooral heel veel doen. In het begin volgde ik zo veel mogelijk opleidingen, workshops en seminars van verschillende autoriteiten in dit vakgebied. Een aantal van hen zijn voor mij zo speciaal geweest dat ik ze hier graag wil noemen: René Benschop, Pans van Eijden, Roy Martina, Robert Benninga, Rob van der Wilk, Emile Ratelband, Byron Katie, Deepak Chopra, Jan Bommerez, Toine Simons, Paul Lenferink, Peter Dalmeijer, Ton Peters, Dennis Becker en John Schrederhof en Alxander. Door hen te bestuderen en aan den lijve te ervaren wat er gebeurde, kon ik mij het vak steeds meer eigen maken. Door die ervaringen toe te passen in mijn eigen leven en werken ontwikkelde ik mijn eigen coach-zijn. Inmiddels is mijn “kunstje” van coaching uitgegroeid tot de Kunst van inspiratie.

De meester maar ook de leerling
In de loop van de jaren heb ik grote stappen gezet in het uit mijn hoofd en in mijn hart komen. Ik ben zelf ook regelmatig gecoacht op zowel mentaal-emotioneel niveau als op spiritueel en energetisch niveau. Alhoewel confronterend, brengen deze bezoeken aan andere coaches en leermeesters me tot meer heel worden. Hoe completer ik ben, hoe meer ik mij kan inzetten bij anderen. De honger naar bewustzijn is nog niet gestild. Dus ik blijf lezen, seminars bijwonen, studeren en inspirerende mensen ontmoeten. Vanuit een positieve intentie sta ik open voor dat wat uit die ontmoetingen volgt.

Begin 2014 volgde ik de Masterclass-leergang Non-dual Coaching & Counseling van Alexander Zollner. Een peilloze verdieping met loepzuivere visie op het onderscheid tussen de verwarring en de zoektocht die we allen ervaren en de interpretaties van de mind, het verhaal van onze gedachten en emoties. Grensverleggend en radicaal waardoor ik nog beter in staat ben om mensen op het spoor te zetten van wat ze ten diepste willen, vanuit de principes van ontspanning, vrijheid en duurzaam geluk.

Niets menselijks is mij vreemd
Belangrijk is ook de rol van de mensen in mijn directe omgeving, zoals mijn vrouw Maud en mijn zoon Axl (‘92) en een aantal bijzondere vrienden en relaties. Zij geven me regelmatig (on-)gezouten feedback op mijn dagelijks functioneren. Ik weet daardoor dat ook bij een goede coach niets menselijks vreemd is. Gelukkig ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor mijzelf best meevalt om “mij” te zijn. Met alles er op en er aan.

Geaccrediteerd als NOBCO RegisterCoach / Senior Practitioner
Door brancheorganisatie NOBCO ben ik sinds 2010 geaccrediteerd als RegisterCoach / Senior Practitioner. NOBCO stelt zich tot doel om het vak van coaching in alle facetten te professionaliseren. Denk aan certificering van opleidingen en coaches, internationale samenwerking en het participeren in wetenschappelijk onderzoek. Goed om te weten is dat NOBCO bemiddelt in geschillen en klachten. Mocht er ooit sprake zijn van een conflict, dan wordt dit professioneel onderzocht en opgelost. Dit biedt op voorhand vertrouwen zowel voor de klant als voor mijzelf.

Gert-Jan Cozijnsen,  RegisterCoach / Senior Practitioner